Klant:
Date:juli 23, 2020

LIJFKRACHT-HERSTEL

Lijfkracht herstel

Lijfkracht herstel

De cursus heb ik gevolgd bij Jeffrey van den Dolder, in wiens centrum, ook mijn praktijk gevestigd is.

Wat ik in mijn jarenlange werkervaring als therapeute opgemerkt heb, is dat mensen vaak worstelen met “onbegrepen lichamelijke klachten”. In mijn optiek moet je de gezondheid van een mens holistisch benaderen, zodat je alle aspecten van zijn gezondheid samen kunt voegen. In onze taal maken wij vaak gebruik van uitdrukkingen die heel veel zeggen over zowel de geestelijke- als de lichamelijke toestand van iemand. Bijvoorbeeld : “Dat ligt mij zwaar op de maag”.; “Zijn gal spuwen”, “Wat heb je op je lever ?”, “Waar ga je onder gebukt?” “ Mijn hart brak” , “Er viel een last van mijn schouders” etc.

Wanneer je werkt met lijfkracht herstel, ga je uit van het zelf genezend vermogen van een ieders lijf. In elke cel van het menselijk lichaam zit energie, die gestagneerd kan zijn door allerlei oorzaken. Als lijfkracht hersteller, werk je met je eigen energie, om de gestagneerde energie van de ander weer te activeren. De stagnaties waarmee mensen kunnen kampen, lopen uiteen in vele klachten. Deze klachten kunnen zich uiten in psychische/ emotionele klachten, maar ook in lichamelijke.

Voorbeelden van klachten die kunnen ontstaan naar aanleiding van gestagneerde energie in het lichaam zijn bijvoorbeeld: gewrichtsklachten, rugklachten ( lage rugklachten en heupen ) , whiplash, darm- en spijsverteringsklachten, blaas, nier en leverklachten, eczeem, acne, hormonale onbalans, allergieën en eigenlijk bijna alle andere niet opgenoemde lichamelijke klachten.

Op psychisch/emotioneel gebied kun je lijfkracht herstel inzetten voor trauma’s, dissociatie, uitputting, doorbreken van oude patronen, onzekerheid, burn out, depressie, angsten, fobiën, piekeren, loslaten, zelfbeeld, grenzen aangeven, en ook weer bijna alle niet genoemde psychische/emotionele klachten.

Soms is er sprake van energetische koorden en wanneer deze niet( meer ) helpend zijn, is het goed om ze los te laten. Dit kan ook spelen bij overledenen. Lijfkracht herstel helpt ook deze verbindingen los te maken, zodat er weer ruimte ervaren kan worden voor jezelf.

Lijfkracht herstel is niet bedoeld om te diagnosticeren, raadpleeg hiervoor altijd een arts of specialist.