Klant:
Date:november 17, 2019

PSYCHO-ENERGETISCHE BEHANDELING

Lijfkracht herstel

Lijfkracht herstel

Wat is energetische therapie ?

Energetische therapie is een zeer krachtige manier om het zelf genezend vermogen van het lichaam aan te spreken en te gebruiken.

Herinneringen en ervaringen sla je op in je hersenen, maar de emoties en gevoelens die daar bij horen worden ergens opgeslagen in je lijf. En deze emotie of gevoel, fijn , minder fijn of zelfs pijnlijk blijft daar opgeslagen. Wanneer je dingen meemaakt die een vergelijkbaar gevoel of emotie oproepen, dan worden de oude gevoelens en/of emoties die daar al zitten, nog eens versterkt. Soms is het zo dat de emotie of het gevoel zo vaak versterkt wordt, dat het lichaam het niet meer aankan en dan krijg je lichamelijke klachten.

Stel: je gaat jarenlang met tegenzin naar je werk. Het gevoel wat dit oproept is tegenzin, ontevredenheid, machteloosheid. Je wordt boos, maar hebt het gevoel geen kant op te kunnen. Al deze gevoelens en emoties zetten zich vast in je lichaam. Vaak zijn dat plekken als de schouders , nek, onderrug, hoofd, buik, maag, maar in feite kan het zich overal manifesteren.

We hebben niet voor niets uitdrukkingen in onze taal als: “wat een last draagt hij met zich mee” ( nek/schouders/rug) , of “ ik heb een brok in mijn keel “( verdriet, of onuitgesproken boosheid). “Het ligt me zwaar op de maag “ machteloosheid , of “Hij moet zijn gal spuwen”( boosheid). Zo zijn er nog heel veel van deze uitdrukkingen terug te vinden die allemaal een waarheid in zich dragen.

Om nog weer het voorbeeld van het werk erbij te halen: als je dit jarenlang met tegenzin gedaan hebt, heb je een bepaald patroon ontwikkeld. Je bent ( ver ) over je grenzen gegaan en hebt je gevoel en je emoties opzij gezet om door te kunnen gaan. Vaak doe je dit in andere situaties dan ook en stapel je zo last op last en ontwikkel je steeds meer klachten ( zowel psychisch- als lichamelijk).

Uiteindelijk, wanneer je geen actie onderneemt om de situatie te veranderen, kun je in een burn out terecht komen, met alle nare lichamelijke- men geestelijke gevolgen van dien. 

Lichamelijk- en of psychische klachten kunnen hun oorsprong vinden in het verleden, wanneer je bijvoorbeeld een nare jeugd hebt gehad, of andere traumatische ervaringen hebt opgedaan, of een geliefd persoon hebt verloren, waarna je maar gewoon bent door gegaan met het leven. Ook dan ontwikkelen zich patronen, waardoor je op een gegeven moment kunt vastlopen door bijvoorbeeld veel lichamelijke klachten te ontwikkelen waarvoor maar geen oplossing lijkt.

Je loopt de deur van de huisarts plat, die nooit wat kan vinden, en je dan doorverwijst naar de specialist of de fysio therapeut. Het helpt allemaal niets en allemaal zeggen ze dat er  niets te vinden is, “het zal wel tussen de oren zitten”, hoor je dan vaak, maar er komt geen oplossing. Hoe frustrerend is dat. Je ontwikkeld dan SOLK ( somatisch Onbegrepen Lichamelijke Klachten), waar geen oplossing voor lijkt te zijn.

Met de energetische therapie kom je heel snel bij de kern van het probleem, eenvoudig door op het lichaam bepaalde zenuwpunten heel zachtjes aan te raken . De therapeut laadt zich van tevoren op zodat hij/zij energie heeft weg te geven. Met deze energie raakt hij dus de zenuwpunten bij de ander aan, waardoor de energie van de ander weer kan gaan stromen en de blokkade zodoende opgeheven wordt.

De therapie kan geheel gekleed gevolgd worden, op de schoenen na. De therapeut “reset” als het ware het lichaam, en dat begint vanachter de oren naar beneden langs de ruggenwervel tot aan het heiligbeen. Daarna kan de cliënt gaan liggen op de behandeltafel, op de rug en gaat de behandeling verder op de traumapunten van het hoofd en het hele hormoonstelsel. Er wordt met de voeten afgesloten.

Wanneer het hoofd behandeld wordt, komt men vaak bij de kern van het probleem dat de lichamelijke- en of psychische klachten veroorzaakt heeft en kan dit door de behandeling opgelost worden. Gemiddeld heeft men hier drie of vier behandelingen voor nodig.

Wat mensen hiervan merken is heel divers. Vaak gaat de behandeling gepaard met trillingen, bewegingen, tintelingen, emoties en voelt men zich na de eerste behandeling al “lichter”. De behandeling werkt na en vraagt soms even een week de tijd om goed “in te werken”.

Energetische behandeling werkt bij bijna alle lichamelijke – en psychische klachten. Denk aan : zenuwpijn, burn out, onzekerheid, angsten, hyperventilatie, eczeem, slapeloosheid, PDS ( prikkelbare Darmsyndroom), migraine, ontstekingen, spierpijnen, frozen shoulder, aangezichtspijn, rugpijn, whiplash en nog heel veel meer klachten van allerlei aard.

Let op: Dit is een complementaire behandeling, dus raadpleeg altijd eerst een arts bij aanhoudende klachten!